Cupping massage

Cuppingtherapie ie een behandelwijze die zijn oorsprong vindt in oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is.

Het wilt niet meer zeggen dan dat cupping heel diep werkt en de doorbloeding goed op gang brengt. De massage dringt veel verder door dan op spieren en pezen alleen. Het maakt verklevingen los, lift het bindweefsel en brengt de bloedtoevoer naar stagnerende spieren en huid.

Cupping geeft verlichting bij:

* Fybromyalgie klachten
* Chronische pijnklachten zoals stress en overbelasting
* Hoofdpijn, migraine en duizeligheid

Cupping is aan te raden bij volgende indicaties:

* Rug en schouderklachten
* Chronische verkoudheid en astma
* Hoest en beginnende griep

Cupping

* Spieren en huid raken goed doorbloed

Voedt huid en spieren

Na een voorbereidende, ontspannende massage worden de cups op de huid geplaatst. De cup’s worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Via verschillende technieken, afhankelijk van de klachten worden de cups voortbewogen.

Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. De vacuüm gezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaande en krachtige uitwerking geeft. Cupping kan eventueel dienen als aanvulling bij het verminderen van cellulitis.

Gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken. Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen. Tegelijkertijd  wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook losgetrild, met als gevolg algehele ontspanning. Het is goed om te weten dat er na een cupping massage op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel dat wordt veroorzaakt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen van rood tot diep paars. De verkleuring is alleen een cosmetisch verschijnsel. Het doet geen pijn en het verdwijnen van de roodheid gaat meestal gepaard  met het verbeteren van de klachten.

Prijzen

  • 30 MIN € 30
  • 60 MIN € 55
  • 90 MIN € 80

Vanaf slechts

€30
per 30 MIN

Plan direct uw afspraak

Wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.